Håndlaget keramikk

Håndlaget keramikk

onsdag 13. juni 2012

Tid for rabarbra


Nå har rabarbraen vokst seg stor og fin, og det er mye den kan brukes til. Pai, grøt, kake eller saft, f.eks. Jeg plukket noen stilker og laget en kake. Kjempegodt sammen med vaniljesaus, krem eller is. Her er en oppskrift jeg fant:

125 g mykt smør
125 g sukker
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 egg
2 ss kaldt vann
4-5 stilker rabarbra
sukker , kanel, ev.hakkede mandler nøtter
Denne oppskriften er til 20 cm form. Til en langpanne gang oppskriften med 3 eller 4.
Lag gjerne en stor porsjon, jobben er den samme og kaken egner seg godt til frysning. Varm litt i ovn før servering.

Varm stekeovnen til 180 oC. Skjær rabarbra opp i biter.

Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres inn helt tilslutt .Hell røren i smurt form. Legg over rabarbra og dryss over sukker, kanel og ev. hakkede mandler.

Stek på nederste rille 35-40 min.



Sommermat


Rabarbra er egentlig en grønnsak, men brukes som en frukt. Den kommer fra sentral Asia og ble innført til Norge på 1700-tallet. Den inneholder A, B, C vitamin og noen mineraler.
Bladene er svært giftige, da de inneholder mye oksalsyre.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar