Håndlaget keramikk

Håndlaget keramikk

lørdag 4. august 2012

Ny serie: mormors serviseHar begynt på et nytt servise. De er nostalgiske i stilen og inspirert av en dose bonderomantikk, italiensk blått servise (som Blue Italian fra Spode) og klassiske engelsk tekopper. Serien skal hete "Gunvor", oppkalt etter min mormor.
 Jeg har gått over til en mye finere leire, den er uten chamotte, derfor er det ingen grove partikler i den. Egner seg derfor godt til kopper. Dekalene blir også finere på denne leira.
Jeg bestiller alle mine dekaler fra Bailey decal, et engelsk selskap som selger dekaler og tilbehør. Hjemmesiden deres her.  Det finnes norske leverandører også, men de får sine dekaler fra nettopp Bailey, derfor blir der billigere å bestille fra England, selv med frakt. Bestiller veldig mye, går amok av og til fordi det finnes så mye fint! Men nå bestilte jeg altså disse dekalene med blå blomster. Ble kjempefornøyd, de ble veldig fine på den hvite blanke glasuren.

Jobbet litt med fasongen på koppene; ble fire kopper som ikke ble helt like, men jeg har vel funnet målene på dem nå. Et tefat ble også laget, og en fløtemugge. Planene er å lage mye som tilhører serien, eller kan kjøpes separat. Asjetter, fat, krukke, skåler, lysestaker... Koppene og muggen kan kjøpes på Epla eller direkte fra meg, og butikken på Epla finner du her .


 
 

So,  how would you like your cuppa tea?

2 kommentarer:

  1. Åh, dette serviset var jo bare helt nydelig!! Tror jammen jeg skal sette dette opp på ønskelista mi! :-)

    SvarSlett