Håndlaget keramikk

Håndlaget keramikk

mandag 16. desember 2013

Brun leire

Det er veldig spennende å prøve ut nye leiretyper innimellom. Til vanlig bruker jeg i hovedsak tre typer: en uten chamotte, spesielt til kopper, en med 25 % chamotte til ting som krever litt grovere og sterkere leire, og en som tåler det meste, kalt 1110, den kan man dreie store ting av, veldig sterk og stabil.

Jeg har prøvd terrakottaleire som brennes som stengods, den blir veldig fin med lyse glasurer. I tillegg har jeg fått tak i en brun leire. Før den brennes ser den omtrent ut som pepperkakedeig, og brent ser den også ut som pepperkaker:) Den blir veldig mørk, så glasurer dekker ikke fullstendig, men vil du ha en effekt så fungerer den godt.

Den har hele 40 % chamotte i seg, jeg prøvde å dreie med den, men det ble litt vel mye peeling for hendene. Jeg har derfor laget fat og kjevlet forskjellige ting med den.


Ellers begynner jeg å roe ned produksjonen, men det er så mange ideer som må realiseres. Fortsatt masse dekaler som enda ikke er prøvd, og kombinasjoner som må testes ut. Disse rosene ble fine på lys turkis.


Garnboller lager jeg fortsatt, jeg har dessuten brukt en selv mens jeg strikker og den er jo faktisk uunnværlig!
Dette er de siste bollene, finfine dekaler synes jeg.


Dette og mye annet finner dere her: på min eplabutikk.
Fortsatt fin adventstid:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar