Håndlaget keramikk

Håndlaget keramikk

fredag 10. januar 2014

Nytt år!

Ja, på tide å starte det nye året, og reflektere litt over det som er over. Hadde en pause fra keramikk i jula. Hele høsten var ganske hektisk; mye keramikk skal lages og legges ut i nettbutikker og leveres til andre forhandlere. Mye pakking og sending. Kjempebra at jeg får solgt det jeg lager. Så er det også jobb og egne juleforberedelser. Mye ble kuttet ut til fordel for mine to nieser som skal koses og lekes med.

Nå altså; nytt år, nye planer. Hvor går veien videre, kan man spørre seg. Skal man fortsette som tidligere, eller skal man gjøre noen grep. Jeg har mange ønsker og drømmer. Alle må jeg realisere selv. Men hva skal prioriteres...? Helst skulle jeg helst kunne leve av å være keramiker/formgiver/håndverker. Men om jeg ikke hadde jobb ved siden av og solgte alt jeg lagde, ville jeg fortsatt ikke kunne leve av det. Dermed over på neste plan. Jeg må kombinere det med en jobb ved siden av som nå. Jeg har 80% stilling, så det blir alt for lite tid til keramikken. Samtidig er det jo deilig å ha denne tryggheten. Det er en avveiing som er vanskelig å ta. Jeg tror mange sliter med denne balansegangen. Man tør/kan ikke satse, for er det verdt det? Mye av tiden må man da bruke på administrasjon og papirarbeid, mens som hobby kan man bruke tiden på å skape. Ofte kan det faktisk være det beste.

Altså et evig tema blant kunstnere. Få kan leve av det. Malere måtte spe på lønna ved å ta på seg oppdrag med å male portretter. De fleste må ha andre jobber ved siden av. Sigrid Undset jobbet på kontor til kl 17 hver dag og skrev om nettene. Vincent Van Gogh solgte kun ett bilde mens han levde, og var avhengig av økonomiske bidrag og utstyr fra sin bror. (I dag går mange av hans bilder for over 100 millioner USD).

Men det må vel være lov å ha drømmer? Hva ellers driver deg fremover? Man må ha ønsker om å bli bedre, lage mer, utvikle seg osv. Hvorfor ikke gi dem en sjanse.


Jeg har ingen overordnede mål, men jeg ønsker å bli mer disiplinert slik at jeg får utnyttet tiden min bedre. Jeg skal lage ting etter en blanding av både planlegging og innfall som før. Det skal fortsatt være styrt av en indre driv, og bare jeg skal legge press på meg selv. 
Håper alle får et fint år i 2014.


Et lite sammendrag fra 2013:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar